Att köpa träningsskor online innebär att man slår ihop två olika trender som finns idag och är på mode: Att köpa varor online och att träna. I den här texten berättar vi mer om vad du ska tänka på när du ska köpa skor för träning online.

Vilken träning ska du ha skorna till?

Om du ska ha träningsskorna till jympa med hopp borde du välja skor med bra stötdämpning både fram och bak, med en liten större fokus på bakre delen av foten. Skon behöver också vara stabil och stadig för att klara sidoförflyttningar, något som löparskor inte är gjorda för. En bra greppsula är en annan viktig aspekt så att man slipper halka i svettfläckar på ett intensivjympapass. Alla dessa egenskaper hos jympaskor gör dem lite stadigare och klumpigare än andra träningsskor, men det är ingenting du ska oroa dig för när du köper dem online!

Även hos cirkelfys och core här behöver skon ha en viss stötdämpning och stabilitet, men kraven är inte lika höga som på jympa utan du kan välja smidigare skor. Det här är den typ av sko som skotillverkarna online fokuserar på, så om du väljer en sko efter slumpen är chansen stor att du kommer få en träningssko gjord för cirkelfys och core. Om du tittar på skor för danspass på internet behöver du nästan inte bry dig om stötdämpningen och borde satsa på lättare, smidigare skor istället. Stadiga jympaskor blir lite otympliga och kan få dig att känna dig klumpig när du dansar, oavsett vilken dans det är!

Träning på gymmet och vilka skor du ska köpa online

Många av oss tränar på gymmet och även här är de viktigt att köpa rätt skor online. Om du håller på med styrketräning finns i princip inga krav på stötdämpning utan du kan välja vilka skor du vill. Det finns dock ett undantag: Om du kör tunga lyft med fria vikter är det bra att leta efter en sko på nätet med stadig, men inte alltför hög sula. Om du istället håller på med konditionsmaskiner på gymmet gäller andra regler: På roddmaskiner, trappmaskiner, cross­trainers och cyklar kan du köra med valfria skor. Om du däremot springer på löpbandet bör du använda löparskor. Online finns det massor av tips och råd om vilka löparskor du borde välja beroende på din form, löpning och fotens utformning.

Hitta träningsskor online

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *