Visste du att det är möjligt att ta ett sabbatsår från ditt ordinarie jobb som läkare? Ett sabbatsår innebär att du tar ledigt från ditt fasta jobb under en längre tid. Till exempel kan du välja att ta tjänstledigt från din ordinarie anställning för att studera eller starta ett företag. Men du kan även göra detta för att resa runt och utforska världen eller bara ladda upp dina batterier under en tid.

Även om det kallas för ett sabbatsår behöver det inte nödvändigtvis röra sig om just ett år. Du kan även välja att ta ledigt under en månad för att testa på något annat under ett tag. Dessutom kan du välja att antingen ha ett annat betalt arbete under denna tid eller leva på dina besparingar under sabbatsåret. Det viktiga är att du har ett jobb att återvända till när du sedan bestämmer för att komma tillbaka igen. Att ta på dig tillfälliga jobb som läkare via ett bemanningsföretag under ledigheten från ditt ordinarie jobb kan vara en bra möjlighet.

Två stora fördelar med att ta jobb som läkare via ett bemanningsföretag

Genom att jobba för ett bemanningsföretag som konsultläkare under ditt sabbatsår kan du tjäna lite mer pengar, resa och ladda batterierna. Därmed får du möjlighet att återhämta dig från en utbrändhet eller förhindra att du blir utbränd i första läget. Några exempel på fördelarna med denna lösning är att:

  • Du får tid att återhämta dig. När du tar på dig jobb som läkare via ett bemanningsföretag kan du ta ett sabbatsår från ditt ordinarie arbete. Detta kan du till exempel vilja göra för att stressa ner lite grann och förhindra att du går in i väggen av all stress och press. Till exempel kan du ta ledigt ett par månader för att få till stånd ett miljöombyte där du jobbar någon helt annanstans.
  • Du får möjlighet att resa. Vissa bemanningsföretag har uppdrag på andra, spännande platser i Sverige såväl som i vissa länder utomlands. Så genom att bli konsultläkare kan du ofta få möjlighet att resa lite mer i ditt arbete. Därmed kan du även på detta sätt få lite mer omväxling i karriären.
Ta ett sabbatsår från ditt ordinarie jobb som läkare