Allt fler svenskar ägnar sig åt jakt och många undrar vad man ska tänka på när man handlar jaktkläder och vart det största urvalet av jaktkläder finns. En jaktdag kan bli helt förstörd om man är våt och kall. Se därför till att alltid ha bra utrustning och ordentliga kläder som är gjorda för vårt kalla nordiska klimat och som håller dig varm och torr.

Vart hittar jag ett stort urval jaktkläder?

Många jakt- och fiskebutiker har ett sort urval av jaktkläder. Fördelen med att gå till din lokala butik är att du får personlig service och råd om vilka kläder som passar just dina jaktbehov. Du får möjlighet att prova kläderna och det är enkelt att komma tillbaka och byta eller lämna tillbaka om de inte skulle passa. Man kan också hitta ett stort urval av jaktkläder på internet. Då har du tillgång till i stort sett alla märken och kan ofta hitta de bästa priserna. Nackdelen är att leveranstiden ibland är lite lång och att du inte kan prova kläderna innan du köper dem.

Hur ska man klä sig när man jagar?

Det stora urvalet av jaktkläder kan lätt kännas förvirrande. Men det viktigaste när man ska jaga är att jaktkläderna är sköna och att inte blir kall och blöt. Det är viktigt att kläderna lätt går att ta av om man skulle bli för varm. Ofta är man ju uppe tidigt på morgonen då det kan vara kyligt men sedan blir det ofta varmare mitt på dagen. Är det tjugo plusgrader ute kanske man bara vill ha på sig ett par tunna jaktbyxor som andas tillsammans med en tunn tröja. På vintern är det lätt att klä sig för varmt eftersom man ofta är aktiv och svettas en del under dagen. Då är det viktigt med kläder som låter huden andas och som transporterar bort fukt. Här finns kläder och tillbehör till jakt.

Kamouflagekläder

Man ska alltid tänka på vilken typ av skog man ska jaga i och hur man bäst kan smälta in i omgivningen. Att ha på sig en orange jacka är sällan ett bra alternativ eftersom du blir väldigt synlig för djuren. När man använder kamouflage så är det för att man kan komma mycket närmare djuren om man kan undgå att bli upptäckt och att det blir enklare att gömma sig. Det är också viktigt att ha jaktkläder som är tysta när man rör sig i dem och som är gjorda av material som förhindrar att jägarens egen doft sprider sig.

Klä dig rätt för säsongen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *