Så används en foam-roller

En foam-roller är en rulle gjord av ett slags skummaterial – den kan vara både ihålig och fylld och används i samband med träning och rehabilitering. Man kan säga att det är ett slags verktyg för att kunna ge sig själv och sina muskler en skön massage men man kan även använda den som ett rent träningsredskap. Nedan kan du läsa mer om hur en foam-roller används, och varför och vi rekommenderar även ett besök på fitnessfrank.com.

Foam-roller för smärtlindring och rehabilitering

En foam-roller används i första hand för att lätta upp spända muskler efter träning eller om man av någon anledning är spänd och har ont i kroppen. Man skulle kunna lika redskapet vid en kavel som ”kavlar ut” musklerna med hjälp av ens egen kroppstyngd. Man kan kan mjuka upp flera olika delar av kroppen med hjälp av en foam-roller, bland annat:

  • Rygg
  • Höfter
  • Vader
  • Lår

Det vanligaste området är ryggen och för att ta ett exempel på hur rullen används, så lägger man den på golvet och där efter lägger man sig själva över den – i det här fallet under ryggen. Redan för man en gungande rörelse fram och tillbaka så att rullen rullar längs ryggen. Det är både enkelt, skonsamt och skönt och man kan använda den varje dag om man så vill.

Bra träningsredskap

Man kan även använda sin foam-roller under ett träningspass – till exempel genom att lägga fötterna på den medans man gör armhävningar. En annan bra övning där man kan ha sin skumrulle till hjälp är vid magträning – både när man gör situ ps och plankan. Dom flesta rullarna tål vatten och kan därmed användas även vid vattengympa. Det är alltså ett bra redskap för den som vill variera sin träning och nå nya resultat på ett väldigt enkelt sätt.

Köpa foam-roller

Den som funderar på att köpa en foam-roller bör veta att det finns olika modeller. Som tidigare nämnt finns både fyllda och ihåliga men det finns även andra egenskaper som kan skilja olika rullar åt. Dom finns till exempel med olika hårdhet samt att en del har små piggar och andra är mer eller mindre släta. För att veta vad som passar bäst för en själv är ett bra tips att rådfråga i en butik som har flera modeller i sitt sortiment.

Så används en foam-roller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *